preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Od vrtića, do srednje

 

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Dobitnici smo priznanja "Vitez tolerancije"

O našem gradu

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 63054
Srednja škola

SREDNJA ŠKOLA

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac  nudi učenicima osmih razreda upis u primjerene posebne programe za učenike s teškoćama. Upisuje se sve više učenika koji su završili 8. razred po prilagođenom programu u redovnim školama a prema preporuci Medicine rada i Služba profesionalnog usmjeravanja. Većina učenika nije bila uključena u rehabilitacijske postupke pri redovnim školama a Centar im pruža potrebnu rehabilitaciju nužnu za kvalitetniji život i uspješno osposobljavanje. Od rehabilitacijskih postupaka provodi se logoterapija, PSP (produženi stručni postupak), praćenje psihologa i socijalnog radnika te timski pristup učenicima i roditeljima. Školovanje učenika za pomoćna zanimanja ima dugu tradiciju u našem Centru, provodi se 45 godina.

Školovanje u programima za pomoćna zanimanja uz individualizirani pristup omogućuje učenicima razvoj emocionalnih, socijalnih i kognitivnih vještina te kompetencije koje im omogućuju kvalitetno uključivanje u rad i svakodnevni život.

Učenici su obuhvaćeni izvannastavnim aktivnostima: sportska skupina, dramska skupina, učenička zadruga Leptir, taekwondo treninzi u sklopu Taekwondo kluba Karlovac.

U svrhu što bolje socijalizacije i svladavanja vještina i samostalnosti za svakodnevni život učenici SŠ su uključeni u brojne aktivnosti kroz izvanučioničku nastavu (izleti, terenska nastava, posjete izložbama, kazališnim i kino predstavama i dr.).

 

Centar ima odobrenje za izvođenje većeg broja programa kroz trogodišnje osposobljavanje za pomoćna zanimanja i stjecanje niže stručne spreme:

POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR (TES)
POMOĆNI KONOBAR (TES)
POMOĆNI AUTOLIMAR (TES)
POMOĆNI LIMAR (TES)
POMOĆNI SOBOSLIKAR I LIČILAC (TES)
POMOĆNI POLAGAČ KERAMIČKIH PLOČICA (TES)
POMOĆNI KNJIGOVEŽA (TES)
POMOĆNI STOLAR (TES)
POMOĆNI PARKETAR (TES)
POMOĆNI PEKAR (TES)
POMOĆNI CVJEĆAR (TES)

Općeobrazovni i stručno teorijski predmeti predaju se u Centru, a stručna praksa kod privatnih poslodavaca i javnim ustanovama Grada te time stječu pristup otvorenom tržištu rada. Prema Zakonu o strukovnom obrazovanju sklapa se ugovor s poslodavcem kojim se utvrđuju obveze i dužnosti polaznika i poslodavca. Učenici su dužni na kraju školovanja izraditi završni rad u pismenom i praktičnom obliku i braniti ga pred Povjerenstvom. Praćenje učenika na praksi provodi profesor tehnologije zanimanja koji usko surađuje s mentorom na praksi i pomaže pri prilagodbi radne okoline i radnog mjesta te senzibilizira radnu sredinu.

vijesti
Izložba o Anne Frank
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 20. 2. 2020. 15:24

[OPŠIRNIJE]Matura 2019.g.
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 11. 6. 2019. 20:48

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju