preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Od vrtića, do srednje

 

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Dobitnici smo priznanja "Vitez tolerancije"

O našem gradu

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 63054
Riječ ravnatelja

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac – kvalitetna odgojno-obrazovna ustanova u sadašnjosti, otvorena za nadolazeće promjene u budućnosti. Ove godine uz osjećaje ponosa i zadovoljstva slavi 60. obljetnicu uspješnog postojanja i rada.

Od početka svog djelovanja Centar je odgojio i obrazovao cijelu plejadu učenika s teškoćama u razvoju i pripremio ih za samostalan život u društvu. Geslo „Škola za život“ kod nas je ukorijenjeno više od jednog desetljeća jer smo odavno shvatili da uspjeh odgoja i obrazovanja u sebi nosi klicu kvalitetnog života naših učenika u nadolazećim vremenima. Intencija učiteljskog i nastavničkog kolektiva sastoji se u tome da se svakom učeniku pristupi na individualan način, da se svakom učeniku prilagodi program odgoja i obrazovanja kako bi se postigao što bolji učinak samostalnog života u društvu i obitelji.

Kurikulum Centra teži za tim da se što veći broj predškolaca pripremi za školovanje u redovnim uvjetima školovanja, učenici osnovne škole da se kvalitetno pripreme za nastavak školovanja u srednjoj školi, učenici u odgojno-obrazovnim skupinama da kvalitetno usvoje „školu života“, dok maturanti nakon završetka srednje škole u Centru budu pripremljeni za tržište rada. To usmjerenje ovjenčano je brojnim uspjesima na svakoj navedenoj dionici odgoja i obrazovanja, a posebnu radost pruža činjenica da zaposlenje naših maturanata može dostići pokazatelj na zavidnoj razini.

U zadnjih nekoliko godina, zahvaljujući blagohotnosti i zauzetosti za naše učenike osnivača Grada Karlovca znatno je ojačana materijalna baza Centra, usudim se reći čak do neprepoznatljivosti! U tom pogledu učenici i učiteljski kolektiv Centra veliku zahvalnost izražavaju također i našim brojnim donatorima.

Zahvaljujući združenim snagama cijelog kolektiva Centra postigli smo izuzetno dobre rezultate u odgoju i obrazovanju djece i mladeži čemu je dao pravu ocjenu naš osnivač, dodijelivši Centru Nagradu Grada Karlovca za 2014.god.

   

Put prema poboljšanju kvalitete organizacije rada Centra i podizanju normi standarda nije bio lak. Ipak je nas u brojnim stvarima pratio uspjeh koji je postao uzrokom radosti na licima naših učenika i zaposlenika.

Zalaganjem i angažmanom hrvatske vojske napravljena je rekonstrukcija dječjeg igrališta, a posredstvom projekta zaklade „Zamah“ uređen je školski vrt.

  

U međuvremenu svoju preobrazbu doživljava i unutrašnjost Centra: proširena zbornica, rekonstrukcija praktikuma, nabavka informatičke opreme, pametnih ploča, rekonstrukcija knjižnice, prilagodba prostorija za učenike s višestrukim teškoćama.

Uočena je bila potreba nabavke vozila. Zalaganjem našeg administrativnog osoblja, gradonačelnika, župana i dobrotom zaposlenika u upravi AC „Rijeka –Zagreb“ bilo je nabavljeno kombinirano vozilo.

Velikodušnim potezom Međunarodnog kluba žena uspjeli smo prilagoditi vozilo za prijevoz invalidnih osoba, dobili odobrenje za provođenje rehabilitacijskih postupaka i osposobili prostoriju za senzornu integraciju, dopunili sadržaje sobe za snoezelen i rekonstruirali sportsku dvoranu.

  

 

Volimo putovati i ugodno provoditi vrijeme.

     

   

   

Preobrazbu je doživjela i naša zgrada na kojoj je promijenjen krov, zamijenjeni oluci te stavljena nova fasada.

 

Napravljeno je također parkiralište za potrebe korisnika i zaposlenika Centra.

Učenici s velikom radošću koriste dodatne sadržaje u teretani, a mališanima je velika utjeha boraviti u novopostavljenoj kućici.

  

Centar je uspješno implementirao IPA projekt „Svi za jednoga, jedan za sve“

  

Napredak je vidljiv zahvaljujući različitim oblicima suradnje na međunarodnoj razini:

                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Sa OŠ „Milka Šobar Nataša“ i „Miran Jarc“ iz Črnomlja (Slovenija).

Vrlo su značajni i korisni oblici projektne suradnje sa srednjim školama grada Karlovca.

  

Svoju velikodušnost u darivanju svake godine pokazuje gospođa Danica Zoretić:

Osim jačanja materijalne baze i prilagodbe Centra normama Državnog pedagoškog standarda, radimo na organizaciji i formiranju referalnog centra prema Pravilniku o odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama kako bismo naš Centar pripremili za budući centar izvrsnosti u kojem će se za zadovoljstvom školovati i odgajati naši učenici, dok će zaposlenici zdušno slijediti i ostvarivati svoj životni poziv.

Prepoznavajući znakove sadašnjeg vremena svjesni smo nadolazećih promjena u kojima će stručni djelatnici našega Centra odigrati ključnu ulogu u transformaciji oblika odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama. U brizi za dobro svakoga od njih želimo da svaki korak unapređivanja odgojno-obrazovnog procesa bude napravljen u korist učenika s teškoćama. Neka posebne ustanove i nadalje budu nositelji pojačane brige za učenike s teškoćama, a istovremeno i Centri podrške redovnim školama. Otvorenost Centra, spremnost stručnih djelatnika za prilagodbu i odgovore na suvremene oblike integracije i inkluzije, jamči da smo sposobni odgovoriti izazovu vremena, poštujući prvenstveno interes i dignitet učenika s teškoćama, a perspektivu Centra ispuniti ponosom pred stručnom i društvenom javnošću.

Svima koji su doprinijeli osnutku, djelovanju, razvoju i uspjesima našeg Centra, posebice onima koji su sav svoj život uložili u odgoj i obrazovanje djece s teškoćama; onima koji su samozatajno pratili rad Centra i svesrdno materijalno i moralno zalagali se za njegovo postojanje; onima koji su višekratno ispružili svoju ruku dobrote i dali svoj doprinos u bilo kojem obliku, a sve radi veće sreće učenika, sa zahvalnošću poručujemo: u suradnji s našim Centrom s ponosom dokučite manifest svoje vlastite i općeljudske dobrote!

                                                                                                                      Ravnatelj Volodymyr Kubinskyy

preskoči na navigaciju