preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Od vrtića, do srednje

 

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Dobitnici smo priznanja "Vitez tolerancije"

O našem gradu

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 63054
Postali smo dio eTwinning zajednice

eTwinning je zajednica škola u Europi

"eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

eTwinning promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama. eTwinnining također pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike. 

Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine. Središnja služba za podršku, kojom upravlja European Schoolnet, odnosno međunarodno partnerstvo 31 europskih ministarstava obrazovanja, razvija programe za učenje za škole, učitelje i učenike diljem Europe. Na nacionalnoj razini podršku eTwinningu pružaju i 38 Nacionalne službe za podršku." (preuzeto sa stranice https://www.etwinning.net/hr/pub/about.htm ).

vijesti
„What to do in KA2? A Contact Making Seminar focusing on School Exchange Partnerships with an emphasis on Inclusion“
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 16. 12. 2018. 16:53

Ispred Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži – Karlovac kao stručni suradnik socijalni radnik sudjelovala sam na kontaktnom seminaru „What to do in KA2? A Contact Making Seminar focusing on School Exchange Partnerships with an emphasis on Inclusion“ u Irskoj, u Dublinu - Malahaid, u razdoblju od 6. do 8.12.2018.g. Seminar je bio međunarodnog karaktera – sudjelovale su države s područja EU, sudionika 50 – od toga 3 iz RH, radni jezik engleski, u organizaciji Leargas (irske nacionalne agencije) u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU.

Seminar je bio namijenjen početnicima i iskusnijim ustanovama koje žele produbiti svoja znanja o Ključnoj aktivnosti 2 te razviti kvalitetne projektne prijedloge i pronaći partnere za suradnju. Poseban naglasak je bio na inkluziji stoga je seminar bio otvoren za sudionike iz odgoja i općeg obrazovanja, a namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima koji rade s učenicima u dobi od 12 do 18 g. s posebnim naglaskom na djelatnike koji rade s učenicima ugrožena socio-ekonomskog statusa te s učenicima s teškoćama u razvoju.

Obzirom da naša škola trenutno sudjeluje u provođenju KA1 projekta „Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja“ želja nam je nadograditi naš projekt u budućnosti kroz KA2 projekte koji će biti u skladu s mogućnostima i potrebama naših učenika zbog čega sam se i odlučila (uz podršku projektnog tima naše škole) da se javim na natječaj za ovaj kontaktni seminar kako bih upoznala potencijalne partnere za suradnju.

Stručni suradnik socijalni radnik:

Marija Luketić, mag.soc.rada


[OPŠIRNIJE]"Special needs - eTwinning seminar Bratislava 2018 "
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 30. 4. 2018. 16:52

Sudjelovali smo na "Special needs - eTwinning seminar Bratislava 2018 ".  Na seminaru je sudjelovalo 69 sudionika iz 14 europskih zemalja: Belgija, Cipar, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Latvija, Litva, Mađarska, Norveška, Njemačka, Poljska,  Slovačka, i UK. Uz predstavnika "Agencije za mobilnost i programe Europske unije" na seminaru su sudjelovale 4 predstavnice iz Hrvatske. Sudionici su odabrani na temelju Natječaja za eTwinning mobilnosti.

Cilj ovog seminara bio je upoznati europske kolege, uspostaviti suradnju i utemeljiti nove eTwinning projekte.


[OPŠIRNIJE]eTwinning seminar u Bratislavi
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 20. 4. 2018. 16:48

Spremamo se na eTwinning Seminar „SPECIAL NEEDS TEACHERS (eTwinning projects for students with special needs)“ koji će se održati 26.-28.4.2018 u Bratislavi. U tu svrhu izradili smo prigodnu brošuru  kojom ćemo predstaviti naš Centar.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju