preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Koliko je sati?
Od vrtića, do srednje

Nagrada grada Karlovca

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
O našem gradu

   

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 36439
Postali smo dio eTwinning zajednice

eTwinning je zajednica škola u Europi

"eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

eTwinning promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama. eTwinnining također pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike. 

Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine. Središnja služba za podršku, kojom upravlja European Schoolnet, odnosno međunarodno partnerstvo 31 europskih ministarstava obrazovanja, razvija programe za učenje za škole, učitelje i učenike diljem Europe. Na nacionalnoj razini podršku eTwinningu pružaju i 38 Nacionalne službe za podršku." (preuzeto sa stranice https://www.etwinning.net/hr/pub/about.htm ).

vijesti
Otvaramo se prema Europi
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 2. 10. 2018. 18:09

Početkom 2018. godine Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac postao je dio eTwinning zajednice uključivanjem u eTwinning projekt „If You Are Happy and You Know It Clap Your Hands!“ u kojem je sudjelovala 21 škola iz 14 zemalja diljem Europe. U sklopu našeg drugog eTwinning projekta "Spring cards exchange" učenici su izradili uskršnje čestitke i poslali ih na adrese 16 škola diljem EU.

Sudjelovali smo i na "Special needs - eTwinning seminar“ u Bratislavi. Cilj ovog seminara bio je upoznati europske kolege, uspostaviti suradnju i utemeljiti nove eTwinning projekte što smo i ostvarili.

Novu školsku godinu počinjemo s dva nova eTwinning projekta: „Educational innovations in work with children with special educational needs. Teaching methods. Therapy.“  i „Not So Different“.

Ovih dana Agencija za mobilnost i programe EU odabrala je sudionike aktivnosti transnacionalne suradnje „What to do in KA2? A Contact Making Seminar focusing on School Exchange Partnerships with an emphasis on Inclusion“, Dublin, Irska. Jedna od tri odabrana sudionika iz RH je i naša socijalna radnica Marija Luketić koja će na ovaj seminar otputovati početkom prosinca. Nadamo se da će tamo pronaći partnere za neke buduće projekte.


[OPŠIRNIJE]Special needs - eTwinning seminar Bratislava 2018
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 30. 4. 2018. 14:16

Sudjelovali smo na "Special needs - eTwinning seminar Bratislava 2018 ".  Na seminaru je sudjelovalo 69 sudionika iz 14 europskih zemalja: Belgija, Cipar, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Latvija, Litva, Mađarska, Norveška, Njemačka, Poljska,  Slovačka, i UK. Uz predstavnika "Agencije za mobilnost i programe Europske unije" na seminaru su sudjelovale 4 predstavnice iz Hrvatske. Sudionici su odabrani na temelju Natječaja za eTwinning mobilnosti.

Cilj ovog seminara bio je upoznati europske kolege, uspostaviti suradnju i utemeljiti nove eTwinning projekte.


[OPŠIRNIJE]Multilateralni seminar u Slovačkoj
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 20. 4. 2018. 16:06

Spremamo se na eTwinning Seminar „SPECIAL NEEDS TEACHERS (eTwinning projects for students with special needs)“ koji će se održati 26.-28.4.2018 u Bratislavi. U tu svrhu izradili smo prigodnu brošuru  kojom ćemo predstaviti naš Centar.


[OPŠIRNIJE]Spring / Easter cards exchange
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 9. 4. 2018. 15:38

U sklopu projekta "Spring / Easter cards exchange" na našu adresu stigle su čestitke iz različitih europskih zemalja. 


[OPŠIRNIJE]Spring/Easter cards exchange
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 18. 3. 2018. 15:51

U sklopu eTwinning projekta "Spring cards exchange" učenici su izradili uskršnje čestitke i poslali ih na adrese 16 škola diljem EU. Gradovi u koje smo poslali čestitke označeni su na karti.​


[OPŠIRNIJE]"If You Happy and You Know It Clap Your Hands!"
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 27. 2. 2018. 12:36

Uključili smo se u eTwinning projekt "If You Happy and You Know It Clap Your Hands!" u kojem sudjeluje 21 škola iz 14 zemalja diljem Europe. Osnovna ideja ovog projekta je pjevati pjesmu "Kad si sretan" na različitim jezicima. U projektu su sudjelovali učenici nižih razreda.

U okviru projekta proveli smo slijedeće aktivnosti:

Interaktivna prezentacija- Lice pokazuje osjećaje 

​​​​Interaktivna prezentacija - Prepoznajem osjećaje

Kako se osjećam

Kako bi se osjećao da...?

Moji osjećaji

Knjiga o osjećajima

Radni listovi

Memori

Kreativna radionica​​

Kad si sretan 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju