preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Od vrtića, do srednje

 

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Dobitnici smo priznanja "Vitez tolerancije"

O našem gradu

 

  

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 64593
Inkluzija 21.stoljeća traži nova znanja

        Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila je financijsku potporu našem Centru za Erasmus+ projekt "Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja" koji će trajati od 15. lipnja 2018. do 14. studenog 2019. godine.

Nositelji projekta su: ravnatelj Volodymyr Kubinskyy, koordinator projekta Dubravka Kocanjer, računopolagatelj Draženka Krajačić, tajnik Marijan Ratković, psihologinja Jasminka Bencek, socijalna radnica Marija Luketić, edukacijski rehabilitatori Iva Cibulka, Sanja Čorak, Andreja Lekić, Danijela Poljak i Marijela Prša.  Sudjelovat će na osam međunarodnih stručnih usavršavanja u Grčkoj, Italiji, Sloveniji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Portugalu te na jednom job shadowingu u Mađarskoj.

8. mobilnost
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 18. 1. 2020. 10:12

Osma mobilnost u okviru Erasmus + projekta “Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja“ održana  je od 02. do 13. rujna u Oxfordu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, u organizaciji Oxford International Study Centre. Na mobilnosti  su sudjelovale s.s. socijalni radnik Marija Luketić i Dubravka Kocanjer, profesor defektolog.
Tečaj pod nazivom „Programmes for teachers of students with Special Educational Needs (SEND)“ ponudio nam je dodatne edukacije namijenjene stručnjacima koji rade s učenicima s teškoćama u razvoju (20 sati), a strukturiran je prema potrebama polaznika s obzirom na vrstu i stupanj teškoća koje su područje interesa. Istovremeno ovaj tečaj uključio je i intenzivni napredni tečaj  engleskog jezika (40 sati).


[OPŠIRNIJE]Bilten "Inkluzija 21. st. traži nova znanja" br 2
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 6. 7. 2019. 10:32

[OPŠIRNIJE]Praktična primjena naučenog
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 6. 7. 2019. 10:02

PRIMJENA IKT-a U RADU S DJECOM  S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

 Nove informacije i novo znanje stečeno kroz edukaciju "Use ICT in Special Needs Education" Braga, Portugal Sanja Čorak prof. defektolog, primijenila je u vrtiću prilikom obrade priče „Vuk i sedam kozlića“, ali i kroz svakodnevni rad kako grupni tako i individualni s djecom koja imaju poteškoće u govoru i jeziku, te poteškoće u komunikaciji. Prilagodba sadržaja rađena je za rad na pametnoj ploči te također na komunikatoru primjenom programa koji se koristi u nadomjesnoj komunikaciji putem tableta.

Primjenu znanja stečenih na mobilnosti pod nazivom „Use ICT in Special Needs Education“, Iva Cibulka prof. defektolog, provela je kroz završnicu međunarodnog projekta „Čitanje ne poznaje granice – branje ne pozna meja“.Kroz implementaciju novih digitalnih sadržaja i uporabu sredstava moderne tehnologije, prilagođeno je djelo „Hrčkova kruška“. Uporabom aplikacije „Learning app“, napravljena su zadaci prilagođeni učenicima s teškoćama s obzirom na dob, koje su oni rado prihvatili.  Sve aktivnosti provodile su se uz podršku voditelja radionice. Kroz priču o Hrčkovoj kruški, naši mali prijatelji iz Slovenije, kao i njihovi prijatelji iz Hrvatske, međusobno su učili europske jezike. Posebno zanimanje pokazali su naši učenici za zadatke na slovenskom jeziku, u čemu su im učenici iz Slovenije rado pomogli. Po završetku radionice, učenici su rješavali radni materijal koji je također digitalno izrađen primjenom software - a „Boardmaker“. 


[OPŠIRNIJE]7. mobilnost - Job shadowing
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 15. 5. 2019. 18:48

Naša kolegica Andreja Lekić trenutno je u posjeti školi partneru "Budapesti Komplex SzC Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolája" u Mađarskoj. Radi se o srednjoj strukovnoj školi koju pohađaju i učenici s teškoćama u razvoju. Razmjenit će iskustava s kolegama iz ove škole, upoznati druge modele strukovnog obrazovanja učenika s TUR u pomoćnim zanimanjima i kroz projekte suradnje unaprijediti nastavu i stručnu praksu u našem Centru.

Ovo je 7. mobilnost u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja".


[OPŠIRNIJE]Županijsko stručno vijeće
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 26. 4. 2019. 18:38
Predstavili smo se još jednom na Županijskom stručnom vijeću edukacijskih rehabilitatora Karlovačke županije. Naše  stručne suradnice Marija Luketić mag. soc. rada i Jasminka Bencek, prof. psiholog,​   24. travnja 2019. g. održale su predavanja:
1. Socijalna komunikacija u školi: Metodologija, instrumenti i tehnike rada s roditeljima za uključivanje u obrazovni sustav,
2. Razvoj uspješnih komunikacijskih strategija u timskom radu i suradnji.

 


[OPŠIRNIJE]6. mobilnost - "The Child First: Montessori, Reggio Emilia System and other alternative approaches"
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 14. 4. 2019. 18:34

Održana je i 6. mobilnost u okviru  Erasmus+projekta „Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja“

Odvijala se u Firenci, Italija pod nazivom - The child first: Montessori , Reggio Emilia System and ontemporary approahes to pre-school education gdje je sudjelovala kolegica Sanja Čorak, prof.

Edukacija  se odvijala u organizaciji Europass teacher academy od ponedjeljka 08.04. do petka 12.04. 2019. u okviru edukacije kolegica se upoznala sa novim i alternativnim pristupima u kreiranju novih modernih programa i kurikuluma za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

 


[OPŠIRNIJE]5. mobilnost - „Social communication in school: Methodologies, instruments and techniques to work with parents and involve them in school and educational contests“
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 31. 3. 2019. 18:14

Peta mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta "Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja" održana je u talijanskom gradu PROGETTO CRESCERE, REGGIO EMILIA, u periodu od 25.03.2019. do 29.03.2019.g.. Na ovoj mobilnosti sudjelovala je stručna suradnica Marija Luketić mag. soc. rada.

 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju