preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Koliko je sati?
Od vrtića, do srednje

Nagrada grada Karlovca

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
O našem gradu

   

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 36522
Inkluzija 21.stoljeća traži nova znanja

        Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila je financijsku potporu našem Centru za Erasmus+ projekt "Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja" koji će trajati od 15. lipnja 2018. do 14. studenog 2019. godine.

Nositelji projekta su: ravnatelj Volodymyr Kubinskyy, koordinator projekta Dubravka Kocanjer, računopolagatelj Draženka Krajačić, psihologinja Jasminka Bencek, socijalna radnica Marija Luketić, edukacijski rehabilitatori Iva Cibulka, Sanja Čorak, Andreja Lekić, Danijela Poljak i Marijela Prša.  Sudjelovat će na osam međunarodnih stručnih usavršavanja u Grčkoj, Italiji, Sloveniji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Portugalu te na jednom job shadowingu u Mađarskoj.

2. mobilnost - "Use ICT in Special Needs Education", Braga, Portugal
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 18. 11. 2018. 09:24

Odrađena je i druga mobilnost u okviru projekta Erasmus + projekta “Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja“ koja je održana od 5. do 11. studenog 2018.god. u gradu Bragi u Portugalu.

Na toj mobilnosti sudjelovale su prof. Iva Cibulka i prof. Sanja Čorak.

Edukacija je bila međunarodna, zasnivala se na predavanjima o  novom obrazovnom sustavu u Portugalu za djecu sa poteškoćama u inkluziji. Primjeni novih informacijskih tehnologija u radu s djecom i učenicima s poteškoćama, te saznanja  o novim uvjetima obrazovanja  u digitalnom dobu. Obrazovanja u novim moderno opremljenim učionicama i primjeni informacijskih tehnologija u modernoj nastavi.

U okviru edukacija kolegice Cibulka i Čorak predstavile su naš Centar te razmijenile svoja znanja i stekla nova u vezi primjene novih tehnologija u obrazovanju.

Edukacija je protekla u ugodnom druženju i produktivnoj atmosferi, te će kolegice oboružane novim znanjima i iskustvima nastojati to implementirati u svakodnevni rad i kurikulum, te programe rada u Centru.

U sklopu edukacije  razgledale su i grad Bragu, te posjetile Viana do Castello gradić na atlantskoj obali Portugala.


[OPŠIRNIJE]"Use ICT in Special Needs Education", Braga, Portugal
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 7. 11. 2018. 18:44

[OPŠIRNIJE]U medijima o našem projektu
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 25. 10. 2018. 14:55

 


[OPŠIRNIJE]Soft Skills for Strong Teachers
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 15. 9. 2018. 18:10

Soft Skills for Strong Teachers - Firenca 2018.g. by Slidely Slideshow

 

Soft Skills for Strong Teachers - Firenca 2018.g. by Slidely Slideshow

U novu školsku godinu Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži iz Karlovca ušao je obogaćen novim iskustvima, znanjima i vještinama stečenim zahvaljujući Erasmus+ programu kojeg smo počeli provoditi.

Odobreni Erasmus+ projekt „Inkluzija 21.stoljeća traži nova znanja„ počeo je strukturnim tečajem „Soft Skills for Strong Teachers“ koji se održao od 27. kolovoza do 01.rujna 2018.godine u Firenci (Italija). Edukacijski rehabilitator prof. Andreja Lekić pohađala je prvu edukaciju od planiranih 9 koje će se provesti u ovoj školskoj godini.

U skladu s Europskim razvojnim planom Centra provedena je i ova prva edukacija. „Soft Skills for Strong Teachers“  je edukacija koja je usmjerena na povećanje kompetencija polaznika za timski rad te poboljšanje procesa učenja dobrom interpersonalnom komunikacijom. Čak i ako su tehničke vještine i akademska znanja dovedene do savršenstva, suptilne komunikacijske vještine su one koje čine razliku. Edukacija uključuje inovativne metode koje pripremaju učenike za stjecanje važnih vještina te metode kojima se poboljšava razvoj kreativnosti kod učenika i osigurava alate za rješavanje konflikta. Implementacijom novo stečenog znanja unaprijedit će se školski kurikulum te povećati uporaba novih metoda rada s ciljem poboljšanja poučavanja učenika s teškoćama u razvoju.

Sudjelovanjem u ovom projektu i u ovoj edukaciji ostvarili smo međunarodnu suradnju, povećali multikulturalnu osviještenost te poboljšali jezične kompetencije (edukacija se održavala na engleskom jeziku) koje ćemo u narednim edukacijama dodatno unaprijediti.

Andreja Lekić, profesor defektolog


[OPŠIRNIJE]POZIV ZA ODABIR SUDIONIKA MOBILNOSTI ERASMUS+ PROJEKTA
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 26. 6. 2018. 18:46


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju