preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Koliko je sati?
Od vrtića, do srednje

Nagrada grada Karlovca

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
O našem gradu

   

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 36439
Zajednički za sigurno odrastanje

Ženska soba – Centar za seksualna prava je sredinom listopada započela s provedbom projekta „Zajednički za sigurno odrastanje“. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Centrom za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Provedbu projekta financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt je namijenjen ostvarenju općeg cilja, odnosno suzbijanja seksualnog nasilja nad djecom i mladima kroz ostvarenje nekoliko aktivnosti i ciljeva.

Tijekom provedbe projekta ćemo se u suradnju s partnerskim institucijama usmjeriti na educiranje i aktivno uključivanje odgojno – obrazovnih djelatnika/ca s područja Karlovačke županije u prevenciju i suzbijanje seksualnog nasilja nad djecom i mladima, ali i na povećanje znanja kod djece, mladih i roditelja o istoj problematici. Kako bi se pridonijelo suzbijanju seksualnog nasilja, projektne aktivnosti će se usmjeriti i na buduće stručnjake/inje koje će kroz svoj budući rad dolaziti u kontakt s djecom te ćemo poseban naglasak dati i senzibilizaciji šire javnosti.

Projekt traje do sredine listopada 2018. godine. 

Poziv na javnu akciju
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 13. 4. 2018. 09:38


[OPŠIRNIJE]Održana edukacija „Prevencija seksualnog nasilja“
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 6. 4. 2018. 18:50

Ženska soba je dana 07. i 08. ožujka 2018. godine u Karlovcu organizirala i održala  edukaciju „Prevencija seksualnog nasilja“ za profesore/ce i stručne suradnike/ce odgojno obrazovnih ustanova s područja karlovačke županije.

Voditeljica edukacijskih programa Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić (socijalna pedagoginja) moderirala je edukaciju te prisutne upoznala s prevencijskim programom Ženske sobe. Voditeljica pravnog tima Ženske sobe Anamaria Drožđan – Kranjčec, dipl.iur. održala je predavanje na temu seksualnog nasilja (oblici, rasprostranjenost, organizacije civilnog društva, indikatori i posljedice) dok je Senka Sekulić Rebić (psihologinja), voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja u Ženskoj sobi kroz rad na slučaju ukazala na važnost adekvatnog reagiranja u situacijama seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima. Kao gošća predavačica na edukaciji je sudjelovala dr.sc. Lana Peto Kujundžić, predsjednica odjela za mladež, Županijskog suda u Zagrebu koja je prisutne upoznala sa zakonskom perspektivom seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima.

Ova edukacija održana je u sklopu projekta „Zajednički za sigurno odrastanje“ koje se provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Centrom za odgoj djece i mladeži Karlovac, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U narednom periodu polaznici/e edukacije će provoditi radionice za djecu i mlade te predavanja za roditelje. Projektni rezultati biti će predstavljeni na okruglom stolu koji će biti održan u Karlovcu krajem rujna 2018. godine.


[OPŠIRNIJE]Održan partnerski sastanak na projektu „Zajednički za sigurno odrastanje“
DUBRAVKA KOCANJER / datum: 10. 12. 2017. 12:49

Ženska soba – Centar za seksualna prava je sredinom listopada 2017.započela s provedbom projekta „Zajednički za sigurno odrastanje“. Provedbu projekta financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a cilj projekta je suzbijanje seksualnog nasilja nad djecom i mladima.
 

Kako bi provedba projekta bila što kvalitetnija u Zagrebu je 06.12.2017. održan sastanak partnerskih organizacija (Centar za socijalnu skrb Karlovac i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac).

Na sastanku su detaljno razrađene aktivnosti projekta te je utvrđena uloga i odgovornost svakog pojedinog partnera.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju